Megfelelően működik a Vértesi Erőmű

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ellenőrzése szerint a szén- és biomassza-tüzelésű Vértesi Erőmű Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik, a vizsgálat során az ellenőrök nem találtak hiányosságot - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint a MEKH munkatársai július 3-án a Vértesi Erőmű Zrt. oroszlányi erőművénél helyszíni ellenőrzésen vizsgálták a termelői működési engedélyekben és egyéb jogszabályokban foglalt előírások betartását, tájékozódtak a szén és a biomassza tüzelőanyag felhasználásáról, a karbantartási menetrendről, az áramvásárlási szerződésekről, a távhőellátásról és a tartalék tüzelőanyag készletezéséről.

Az oroszlányi erőmű mintegy ötezer lakás fűtését és 3400 lakás háztartási melegvíz-ellátását biztosítja. A társaság az állami tulajdonos MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel együtt dolgozik azon, hogy a távhőtermelés hosszú távon fenntartható legyen, gazdaságosan működjön a következő években.

A MEKH közölte, az erőmű és a távhőszolgáltató közötti távhővezeték folyamatos felújításával közel 20 százalék energiamegtakarítás várható.

A hivatal az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan vizsgálja a villamos energia és távhőtermelési szegmens helyzetét, az egyes engedélyesek tevékenységét - olvasható a közleményben.