Együttműködik az MNV és a NIH

A k+f és az innováció eredményeinek az állami intézményrendszerben megvalósuló hasznosításáról született megállapodás. Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. vezérigazgatója írta alá.

A kutatás-fejlesztés és az innováció eredményeinek az állami intézményrendszerben megvalósuló hasznosításáról együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) - közölte a két szervezet. Az együttműködés kiemelt célja, hogy az állami tulajdonban lévő vállalatok feladatellátásában a kutatás-fejlesztés mind hangsúlyosabb szerepet kapjon, amihez a NIH az innovációt segítő módszertani és technológiai ajánlásokkal járul hozzá.

Stratégiai célként határozták meg az együttműködés keretében, hogy a többségi állami tulajdonban lévő társaságok tevékenységük során hasznosítsák a magyar fejlesztéseket, mint például az épületek esetében a megújuló energetikai korszerűsítést. Az együttműködési megállapodás kiterjed annak megvizsgálására is, hogy az innovatív technológiákat hasznosító állami beszerzési eljárások milyen mértékben vezethetők be a vagyonkezelő tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami vállalatoknál.