Megvehető a napelemes motorbicikli, a Fenevad

A Daymak, a kanadai elektromos járműgyártó két év fejlesztés után állt elő a Beast (Fenevad) elnevezésű motorkerékpárjával.

A Beast (képünkön) legfőképp küllemével érdemelte ki a nevét. Igazi terepező kinézetű, 8 hüvelyk vastag gumiabroncsokat kapott, s mint ahogy az alábbi videó tanúsítja, a nehezebb terepek sem képviselnek akadályt előtte.

Fordított teleszkópos villája tartja 10 colos könnyűfém kerekeit, hidraulikusak a tárcsafékei, vadul néz előre LED fényszórója, 0,67 LE teljesítményű motorja legfeljebb 32 km/órás száguldozásra teszi alkalmassá.

Fenevad napelemes e-motorkerékpár_900-494

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy a Fenevad velejéig zöld: napelemei lítiumakkumulátort töltenek, s egy teljes töltéssel 40 kilométeres távolságra juttatják el utasát. A motor természetesen Bluetooth által kommunikál az okostelefonnal, így a felhasználók nyomon követhetik a fontosabb kijelzésekat, vagyis a sebességet, az átlagsebességet, az akkumulátor töltöttségi szintjét, a kilométer-számlálót, a motor hőmérsékletét, az akkumulátor töltöttségi szintjét, az utazási távolságot és a GPS nyomkövetőt. A napelemen van két USB port, vagyis mellékesen a mobileszközök tartalék akkumulátoraként is használható.