Musical ünnepli II. János Pál szentté avatását

Karol Wojtyla, vagyis II. János Pál pápa élete elevenedik fel abban a zenés színdarabban, amely április 21. és 24. között látható a Vatikánváros melletti római auditóriumban a néhai egyházfő szentté avatása alkalmából.

A Ne féljetek! című musical három estén át ingyenesen lesz látható a Szent Péter térhez közeli színházteremben, amely egykor a Santa Cecilia Zeneakadémia koncertterme volt. A darab címe II. János Pálnak (1978-2005) azt a mondatát idézi, amelyet a pápa a megválasztása utáni napokban hangoztatott a hívőknek 1978 októberében.

A 2007-ben írt musical a lengyel pápa április 27-i szentté avatása előtti napokban Karol Wojtyla, majd II. János Pál életének jelentősebb pillanatait idézi fel gyermekkorától az egyházfő halálának pillanatáig. A nézőtérre elsősorban azokat a fiatalokat várják, akik a kanonizációra az egész világból Rómába és a Vatikánba érkeznek.

A darabot Giuseppe Spedicato atya, a délolasz Lecce plébánosa írta. Ez a II. János Pálról szóló egyetlen színmű, amely a vatikáni Kultúra Pápai Tanácsa támogatásával kerül színpadra.

II. János Pál szerepét Danilo Brugia olasz színész játssza. A musicalben a színpadon felelevenedik Stefan Wyszynski lengyel bíboros, az egyházfőt oltalmazó Szűz Mária és Ali Agca volt török terrorista is, aki fegyverét 1981 májusában II. János Pálra emelte.

A Ne féljetek! májustól bejárja az olaszországi egyházmegyéket, 2015-ben és 2016-ban pedig Európában másutt is be akarják mutatni a musicalt.