Megújult az erdei iskola: 21. századi kiállítás Királyréten

Határon átnyúló uniós program keretében újult meg a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Királyréti Erdei Iskola. A látogatóközponttá vált intézmény mostantól hétvégén is nyitva áll. Korábban csak előzetes bejelentkezéssel vehették igénybe a csoportok, de így is évente hatezer látogató érkezett Királyrétre – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

A fejlesztés után még több látogatóban bízik Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója.
Hallgassa meg az összeállítást!

21. századi kiállítást igyekeztünk létrehozni, amely szinte minden érzékszervünket megmozgatja – fogalmazott az igazgató, hozzátéve: az interaktív tárlattal a természet apró részleteit is megismertetik, és gondoltak a gyengénlátókra is.

Régi álom vált valóra azzal, hogy a kirándulók hétvégén is megfelelő információhoz juthatnak – mondta Füri András, aki felhívta a figyelmet arra is: az épület fejlesztése révén csökkentették az energiafelhasználást, takarékosabban bánnak a vízzel, napenergiát használnak.

Hiánypótló, közel 3 km-es tanösvényt is kialakítottak, amelynek kilenc állomásán a Börzsöny kőzeteivel, bányáival, növényeivel, állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók.