Magyar fejlesztés: tudja hol mérnek az utakon

Az ingyenes okostelefonos alkalmazást győri fiatalok fejlesztették ki, a felhasználók száma egyre bővül, és már újabb tervek vannak.

2012-ben kezdték meg győri fiatalemberek a sebességmérőket előrejelző Traffi Hunter alkalmazás fejlesztését, többféle okostelefonra, és ma már 145 ezer ilyen készüléken van ott a praktikus, ingyenes applikáció. A fejlesztők úgy érzik, bár a piacon vannak már hasonló programok, mégis hiányt pótolnak az alkalmazással.
Sebességmérés-előrejelzés okostelefonon

Az ötletgazda, Borbély Roland a Hajnal-tájban elmondta, nem traffipax-blokkolóról, hanem hivatalos, legális alkalmazásról van szó, amelynek három fő információforrása van: a hivatalos fix traffipaxlista, a police.hu-ra felkerülő előzetes sebességmérési tervezetek és a felhasználói jelentések.

Az egész ország területén működő alkalmazás figyelmezteti az autósokat, nehogy belefussanak egy olyan pontba, amelyről előre tudni lehet, hogy ott lesz. A Traffi Hunter városon kívül 5-20 kilométeres körből, városon belül 300 méter és 3 kilométer között jelzi az előre bejelentett sebességmérőt.

Az egyetemistáknak újabb terveik is vannak: szeretnék újabb funkciókkal bővíteni az alkalmazást, például baleset-jelentésekkel, hogy egy autópályán ne alakuljon ki nagy dugó.