Januártól új kedvezmény nyugdíjasoknak: ezek a feltételek

Jövőre fürdőjegy-program indul a nyugdíjasoknak. A nyertesek 2500 forint befizetésével akár 25 alkalmas belépőt kaphatnak az akcióban részt vevő, több mint ötven fürdőbe. A programra az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek, akiknek a rendszeres havi ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.

Gyógyvizes, iszapos vagy akár szénsavas kezelést is választhatnak a gyógyulni érkező nyugdíjasok a mórahalmi fürdőben. Évente csaknem négyszázezren látogatják a Szeged közelében lévő fürdőhelyet. Farkas Gábor a gyógyfürdő vezetője abban bízik, hogy jövőre még többen jönnek, ugyanis Mórahalom is csatlakozott az Erzsébet-program fürdőjegy akciójához.

A nyugdíjasoknak szóló fürdőjegy-program jövőre indul az Erzsébet program keretében. A nyugdíjasok 2500 forintért minimum tíz alkalomra szóló fürdőjegyre pályázhatnak. A programra az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek, akiknek a rendszeres havi ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.

„2500 forintért a nyertes pályázó kap egy kártyát, amellyel legalább tíz, de vannak olyan helyek ahol huszonöt alkalommal is igénybe tud venni gyógyfürdői szolgáltatásokat. Mégpedig nagyon sok helyen” – hangsúlyozta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője.

Az ingyenes belépőkre januártól lehet pályázni az Erzsébet-program internetes oldalán megjelenő adatlapon. A jelentkezéshez a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a pályázó nevére kiállított 2013-as havi nyugdíjigazolása szükséges. A beadási határidő február 15. A jelentkezéshez segítséget is kaphatnak a nyugdíjasok.

A programban több mint ötven fürdőhely vesz részt országszerte. Jelentkezni az interneten lehetséges, ebben több mint ezerötszáz helyszínen segítenek személyesen az időseknek.