Észak-Korea elleni szankciókat vont vissza Donald Trump

 

Donald Trump amerikai elnök pénteken elrendelte a kormánya által Észak-Korea ellen életbe léptetett legújabb szankciók visszavonását.

Az elnök Twitter-bejegyzésben közölte: „az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma bejelentette, hogy további, széleskörű szankciókkal bővíti a már érvényben lévő szankciókat Észak-Korea ellen. Utasítást adtam az újabb szankciók visszavonására”.

A Fehér Ház nem válaszolt az újságírók részleteket firtató kérdéseire, így nem világos az sem, hogy az Egyesült Államok elnöke mely szankciókra célzott.

Sarah Huckabee Sanders szóvivő csupán annyit mondott: Donald Trump „kedveli Kim elnököt és nem gondolja, hogy ezek a szankciók szükségesek”.

Az amerikai kormány csütörtökön két kínai hajózási vállalat ellen hozott büntető intézkedéseket, azzal vádolva a cégeket, hogy segítenek Észak-Koreának kibújni az érvényben lévő szankciók alól.

A  döntést azzal indokolták,  hogy fenn kell tartani a nyomást Észak-Koreára annak érdekében, hogy Kim Dzsong Un feladja atomfegyver-programját.