Bakondi: Birodalomépítési elgondolások formálódnak

 

A szabad államok hasznos és előremutató szövetsége helyett a nemzetállamot büntető, „birodalomépítési” elgondolások formálódnak – vélekedett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György ezt annak kapcsán mondta, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti választási csúcsjelöltje szerint tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló független testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban.

A főtanácsadó szerint több nyilvánosságra került dokumentum, illetve az Európai Unió vezetőinek nyilatkozata utal arra, hogy a migrációs paktumot kötelezővé tennék az uniós jogszabályokban. Több dokumentum mutatja, hogy ha a bevándorláspárti erők többséget szereznek az EP-választáson, ennek megvalósításába kezdenek.

A magyar kormány továbbra is minden fórumon szembeszegül az ilyen elképzelésekkel. Nagyon komoly tétje van az EP-választásnak – hangsúlyozta Bakondi György.