Jól viselkedett, ezért hamarabb szabadult az olaszliszkai lincselés egyik elkövetője

 

Feltételesen szabadult a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. A férfi hétfőn hajnalban hagyta el a Szegedi Fegyház és Börtönt – közölte a közmédia munkatársa.

Cikkünk frissült. 

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa júniusban döntött jogerősen arról, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetők a büntetés céljai. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogói felügyeletét.

A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod megyei Olaszliszkán, mert azt hitték, hogy az autójával elsodort egy kislányt. Ezt később az eljárás megcáfolta.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint felháborító, hogy feltételesen szabadlábra került az olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja. A párt szimpatizánsai ott voltak Szegeden, amikor hajnalban kiengedték a férfit. Szerintük igazságtalan, hogy egy ilyen súlyos bűntettért ilyen enyhe büntetés jár.

Reagált a Jobbik is. Azt írták, hogy nem csak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, vagyis az olaszliszkai gyilkosság most elengedett vádlottjától is meg kell védeni az országot.