Berki Krisztián is indul a főpolgármester-választáson

 

Újabb jelölt jelentkezett be a főpolgármesteri székért. Berki Krisztián volt labdarúgó is érez magában elhivatottságot. Szerinte, ami az ellenzéki oldalon zajlik az „a testnevelésből felmentettek társaságának kapálózása”. Nem ő az első jelölt, aki a médiából érkezett, Berki Krisztiánnal együtt így négy kihívója is lehet ősszel Tarlós Istvánnak – hangzott el az M1 Híradójában.

Ruhában sétált ki egy medencéből – Berki Krisztián így jelentette be, hogy indul a főpolgármesteri címért. A médiaszemélyiség a közösségi oldalán azt írta, hogy soha nem akart politikus lenni és most sem politikai ambíciók vezérlik.

Úgy fogalmazott: amit az ellenzéki oldalon lát, a testnevelésből felmentettek társaságának kapálózását, az nem vezet sehova. Azt is írta, hogy nem előválasztást akar nyerni, hanem egyenesen a főpolgármesteri babérokra tör. Programjáról azonban egyelőre nem árult el részleteket.

Nyolc gólt kapott négy mérkőzésen

Az Origo felidézte Berki Krisztián eddigi pályafutását. Volt NBI-es labdarúgó, aki négy mérkőzésen lépett pályára kapusként, és ezeken nyolc gólt kapott. Ezután a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója lett, három év után mondott le. Később több szórakoztató tv-műsorban is szerepelt, magánéletével rendszeresen foglalkozik a bulvársajtó.

Nem ő az egyetlen médiaszemélyiség, aki hasonló elhatározásra jutott. Berki Krisztián mellett a média világából érkezett a publicista Puzsér Róbert is, aki bár kezdetben úgy tűnt, hogy részt vesz az ellenzéki előválasztásban, végül elhatárolódott tőle, és mindenképpen indulni akar.

Négy kihívója lehet Tarlós Istvánnak

Kálmán Olga korábbi műsorvezető a DK támogatásával szállt volna harcba ősszel, az ellenzéki előválasztáson azonban nem tudott nyerni. Schmuck Andor egykori szociáldemokrata politikus, műsorvezető is bejelentette még júniusban, hogy újra próbálkozik a főpolgármesteri választáson.

Nem sokkal később azonban meggondolta magát. Berki Krisztián színre lépésével így összesen négy kihívója lehet Tarlós István főpolgármesternek. Várhatóan versenybe száll ugyanis a kannabisz legalizálásával is kampányoló, liberális Sermer Ádám.

Mint ahogyan bizonyosan indul a tavaly a miniszterelnöki posztra is pályázó zuglói polgármester, Karácsony Gergely is, akit az elmúlt hónapokban sok támadás ért a XIV. kerületi parkolási rendszere miatt – közölte az M1.