200 millió forint jut magyar animációs sorozatokra és tévéfilmekre

 

Összesen 200 millió forintot különített el e heti ülésén animációs sorozatok és egész estés televíziófilmek készítésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - tájékoztatott csütörtökön a hatóság.

Elfogadta a Dargay Attila-pályázat aktuális kiírását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.  A testület 200 millió forintot különített el animációs sorozatok és egész estés televíziófilmek készítésére.

Vuk - jelenet Dargay Attila rajzfilmjéből.

Vuk – jelenet Dargay Attila rajzfilmjéből.

Az ismételten meghirdetett, 2017-es Dargay Attila pályázaton korábban már támogatást nyert gyermek-, ifjúsági és családi témájú animációs sorozatok további epizódjainak gyártására, illetve egész estés animációs tv-filmekké alakítására lehet támogatást nyerni

A pályázók feladata – a korábban támogatott részekkel összhangban – kiegészíteni a sorozatokat 13 részesre, illetve a már elkészült 13 epizódot 26 részesre bővíteni, továbbá egész estés alkotások esetében az elkészült 13 részt minimum 52, maximum 90 percessé összefűzni.

A Médiatanács a nyertes filmalkotások támogatására összesen 200 millió forintot különített el. Egész estés animációs tv-filmmé alakítás esetén a támogatás nem haladhatja meg a 20 millió forintot. A háromszakaszos pályázati eljárás első szakaszára november 30-án 12 óráig lehet jelentkezni az Ügyfélkapun keresztül.

A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásával kapcsolatos gyakorlati információk megtekinthetők a mecenatura.mtva.hu oldalon.