Több száz migránst fogtak el a hosszú hétvégén

 

Kiadta országos összesítőjét a rendőrség.

Az elmúlt 96 órában a rendőrök 199 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, 56 súlyos és 141 könnyű sérüléssel végződött. Két halálos kimenetelű közlekedési balesetben ketten vesztetették életüket.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 654 személyt fogott el, közülük 146 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 363 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 695 személyt állítottak elő, köztük 367 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 50 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 501 esetben tettek.

Magyarországon október 20-án és október 23-án a rendőrök 112 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 203 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar–szerb határon.

38 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további öttel szemben embercsempészés és nyolc személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.