Hidvéghi: Megkezdődött a Soros-terv megvalósítása Brüsszelben

 

Megdöbbentő, hogy a magyar baloldali uniós képviselők asszisztálnak a kötelező kvótáról szóló javaslat elfogadásához – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Megszavazta az uniós menekültügyi rendszer reformjáról szóló tervezetet az Európai Parlament szakbizottsága. Az elképzelés szerint, amelyről még a miniszterek tanácsa is szavaz majd, minden tagállamnak részt kell vennie a menekültek befogadásából. Azokat a tagállamokat viszont, amelyek egyáltalán nem vagy csak részben teljesítenék az előírásokat, komoly szankciók sújtanák, például az uniós források korlátozása. A magyar diplomácia szerint a javaslat ellentétes a magyar kormány álláspontjával, a bizottság magyar baloldali képviselője viszont megszavazta azt – írja a Magyar Hírlap.

Olasz rendőrők állnak afrikai menekültek előtt az olasz határ közelében fekvő délkelet-franciaországi Menton határában (MTI/AP/Lionel Cironneau)

Olasz rendőrők állnak afrikai menekültek előtt az olasz határ közelében fekvő délkelet-franciaországi Menton határában (MTI/AP/Lionel Cironneau)

A napilapnak nyilatkozó Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, ezzel elkezdődött a Soros-terv megvalósítása Brüsszelben. Hozzátette, mindenki láthatja, hogy a kötelező betelepítési kvóta valóság, hiába tagadja azt a magyar ellenzék. Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, különösen megdöbbentő, hogy az Európai Parlamentben ülő baloldali magyar képviselők asszisztálnak ehhez, hiszen a Demokratikus Koalícióban politizáló Niedermüller Péter is támogatta a javaslatot. A Magyar Hírlap felidézi a baloldali  politikust, aki korábban „jó irányba tett lépésnek” nevezte a tervezetet.