Feltételezett terroristát fogott el a görög rendőrség

 

A görög rendőrség csütörtökön elfogott egy 32 éves szíriai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet tagja – közölték a helyi hatóságok pénteken.

A férfi mobilján a gyanút alátámasztó adatokat, felvételeket – például kivégzésekről készült videókat – és képeket találtak. A görög média szerint a férfi beismerte, hogy a szélsőségesekhez tartozik, és Észak-Európába készült. A férfi a gyanú szerint 2016 júniusában illegális úton érkezett Lérosz szigetére feleségével és két kiskorú gyermekével. A család több görögországi menekülttáborban is élt az elmúlt időszakban.

A feltételezett terrorista akkor került a rendőrség látókörébe, amikor felesége két hónappal ezelőtt családon belüli erőszak miatt feljelentette, és azt állította, hogy az Iszlám Állam tagja. Ettől kezdve figyeltették a férfit, míg csütörtökön végül őrizetbe vették, amikor menedékkérelme miatt megjelent a hatóságok előtt. A szíriait még a nap folyamán bíróság elé állítják az észak-görögországi Alexandrupoliszban.