Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak

 

Dübörögve startol az őszi szezon a turizmusban: közel 40%-kal többen foglaltak szállást a hosszú hétvégére – az átlagos foglalási érték 44 401 forint, és a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban.

37 százalékkal több a foglalások száma az átlagosnál; jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra adjuk a fejünket - derül ki a Szallas.hu szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. „Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. „A legtöbben párban, 2 főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd”.

Vendég pihen a gyulai Erkel Hotel Harmónia Wellness Központjában - képünk illusztráció (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Vendég pihen a gyulai Erkel Hotel Harmónia Wellness Központjában – képünk illusztráció (MTI Fotó: Rosta Tibor)

 

A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban. A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén. Ha SZÉP-kártyával fizetünk, körülbelül 68 100 forint értékben tesszük. A Szallas.hu adatai alapján a foglalások közel harmadát SZÉP-kártyával fedezik. Eger, Budapest és Gyula lesz a legzsúfoltabb.

A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosaink, valamint Budapest. A legvonzóbbnak ez alkalommal Eger, a fővárosunk és Gyula bizonyult. Bár lecsúsztak a dobogóról, Hajdúszoboszló, Sopron és Pécs is ott szerepel a 6 legnépszerűbb település között. A top tízben még Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad kapott helyet. Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra helyett főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utazunk.

A top 10 legnépszerűbb hazai település a hosszú hétvégén:

1. Eger
2. Budapest
3. Gyula
4. Hajdúszoboszló
5. Sopron
6. Pécs
7. Hévíz
8. Debrecen
9. Szeged
10. Szilvásvárad

A top 10 legnépszerűbb külföldi település a hosszú hétvégén:

1. Zakopane (Lengyelország)
2. Prága (Csehország)
3. Krakkó (Lengyelország)
4. Torockó (Románia)
5. Poprád (Szlovákia)
6. Szluin (Horvátország)
7. Tátralomnic (Szlovákia)
8. Zár (Szlovákia)
9. Bécs (Ausztria)
10. Nagyvárad (Románia)

A top 5 legkeresettebb szálláshely típus a hosszú hétvégén:

1. vendégház
2. apartman
3. panzió
4. hotel****
5. hotel***