Ezentúl itt is igényelhet fogyasztóbarát lakáshitelt

 

Szerdától igényelhetik a Budapest Bank ügyfelei az új, Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt. Az ügyfeleknek a kedvező kamat érdekében nem kell semmilyen extra vállalást tenniük, a bank ráadásul a felmerülő egyszeri költségeket vagy visszatéríti, vagy átvállalja. A Budapest Bank ezen felül azt is vállalja, hogy hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén 5 nap alatt döntést hoz a bankhoz beérkezett jelzáloghitel igénylésekről - derült ki a Budapest Bank közeleményéből.

A pénzintézet kiválóan teljesít idén a jelzáloghitelezés területén, hiszen az év első kilenc hónapjában közel 26 milliárd forintnyi jelzáloghitel-igénylést fogadott be, ami 58%-os növekedés 2016 azonos időszakához viszonyítva.

2017. október 18-tól már a Budapest Banknál is elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, amellyel Magyarország területén lévő új és használt ingatlan vásárlására, valamint lakáscélú kölcsön kiváltására van lehetőség. A hitel felvételének egyik feltétele, hogy a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlanra a futamidő végéig vagyonbiztosítást kell kötni, minimum a kölcsönösszeg erejéig fedezetet nyújtó, legalább elemi károkra kiterjedően.

A minimum 2 millió, maximum 45 millió forintos hitelösszegre igényelhető konstrukció 5 és 30 év közötti futamidő mellett 5 vagy 10 éves rögzített kamatozással érhető el. A kedvező kamat érdekében nem kell semmilyen extra vállalást tenni, a bank ráadásul a felmerülő egyszeri költségeket vagy visszatéríti, vagy átvállalja.