Több száz adomány gyűlt össze az Új Nemzedék Központ akcióján

 

Az ország valamennyi megyeszékhelyén összefogtak az Új Nemzedék Központ önkéntesei és munkatársai, hogy a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akció részeként segíthessenek másoknak, tegyenek valami jót a lakóhelyükért, környezetükért. Az önkéntes akciók során gyermekkórházakat, idősek otthonát és állatmenhelyeket töltöttek meg szeretettel, vidámsággal és adományokkal, 2017. október 13-án és 14-én az ország több pontján - derült ki sajtóközleményből.

Az Új Nemzedék Központ egyik kiemelt célja az önkéntesség népszerűsítése, ezért saját szervezésű, régiós és országos önkéntes akciói mellett, évről évre csatlakozik a 72 óra kompromisszum nélkül című kezdeményezéshez is.

Dr. Nobilis Márton, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője a szervezet önkéntes akcióit kiértékelve elmondta, hogy az önkéntesség olyan érték, amely egyéni szinten és szervezetileg is képes addig ismeretlen erőforrások megmozgatására. „Büszke vagyok rá, hogy az Új Nemzedék Központ 500 önkéntest és több száz adományt összegyűjtve újból megmutathatta az intézményben rejlő potenciált, szervezeti erőforrásait. A munka azonban itt nem áll meg, folytatjuk tovább – tette hozzá.

Kép: Új Nemzedék Központ

Kép: Új Nemzedék Központ

Az Új Nemzedék Központ által szervezett programok között szerepelt a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi osztályának meglátogatása, ahol az önkéntesek közös társasozással, színezéssel és meseolvasással tették színesebbé a legkisebbek időtöltését.

A békéscsabai, ceglédi és szekszárdi önkéntesek idősek otthonában élők arcára csaltak mosolyt, hiszen a felszabadult beszélgetéseken túl, kedvenc könyveikből is olvastak az otthon lakóinak.

Több városban, köztük Egerben, Kaposváron, Nyíregyházán és Tatabányán az önkéntesek helyi állatmenhelyeken segédkeztek: kutyasétáltatással, kenelek tisztításával, és olyan adományokkal, mint az állateledel, etetőtál, takaró és a különféle tisztítószerek. Volt olyan hely, ahol most először adódott arra lehetőség, hogy egyszerre sétáltathassák meg az állatmenhely összes lakóját.