Kulisszatitkok a menzáról: gyerekekkel főz Lázár chef

 

Tíz részes minisorozatot készítettek a Menza reform kereteén kívül Lázár chef, Rákoczi Feri valamint a gyerekek segítségével a menzán készülő egészséges ételek megismerésének céljából.

A sorozattal a szülőket és a gyerekeket célozzák, és arra biztatnak mindenkit, hogy próbálják ki a recepteket, bátran kísérletezzenek az eddigi ismeretlen alapanyagokkal. Az első részben a közétkeztető cégek kulisszatitkaiba lehet bepillantani, és azokkal az egészséges alapanyagokkal is megismerkedhet az olvasó, amellyel nap mint nap találkoznak a gyerekek a közétkeztetésben.

Az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) szakemberei a 2016 őszén indult „Élj könnyebben!” egészségnevelő kampány keretében, általános- és középiskolás diákok szavazatai alapján állították a diákok össze az 50 top menzaételt tartalmazó listát. Ezekből a legkedveltebb menzaételekből válogatott Rákóczi Feri és Lázár chef, akik gyerekekkel közösen mutatják meg, hogy hogyan lehet egészséges és finom ételeket készíteni otthoni körülmények között is.