Interaktív ’56-os diákverseny Budapest utcáin

 

Történelmi utazásra és interaktív tanulmányi versenyre jelentkezhetnek általános és középiskolai diákok, akik mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be október 23-tól az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten.

1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve idén interaktív versenyt hirdet meg a Hungarofest általános és középiskolai diákoknak. A játékra jelentkező csapatok egyszerre tesztelhetik történelmi tudásukat és kreativitásukat, miközben színes feladatokat oldhatnak meg közösen a forradalom és szabadságharc ikonikus fővárosi helyszínein.

A kalandos utazásra 12 és 18 év között diákok, 3-6 fős csapatokban jelentkezhetnek a www.idokapuk.hu oldalon regisztrációs adataik megadásával és egy 1956-hoz kapcsolódó kvíz kitöltésével. A játékhoz kapcsolódó Időkapuk mobilapplikációt a csapatok október 22-től tudják letölteni.

A játék második fordulójában a jelentkezők a mobilapplikáció segítségével járhatnak be az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó hat történelmi helyszínt Budapesten, ahol különböző kreatív feladatokat kell megoldaniuk október 23-tól november 4-ig. A feladatokat a helyszínre érkezve az applikáción keresztül kapják meg a csapatok. A megoldáshoz nincs szükség internetkapcsolatra az applikáció letöltését követően, csak a feladatok beküldésekor, a játék befejezése után. A győztes csapatok értékes fesztiválbérletet nyernek.

Címlapképünk illusztráció!