Felsőoktatási expot tartanak Székesfehérváron

 

Felsőoktatási intézmények és duális képzésben résztvevő cégek mutatkozhatnak be ma Székesfehérváron. A III. Alba Regia Felsőoktatási Expo a továbbtanulni vágyóknak kínál számos lehetőséget - derült ki az M1 csatorna délutáni műsorából.

A rendezvény első napján a továbbtanulóknak kínál lehetőséget az expo, a következő nap pedig az álláskeresők kerülnek előtérbe a nekik rendezett állásbörzén.

Az Alba Regia Felsőoktatási Expo-n a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. Az expo-n az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara is felvonultatja képzési kínálatát. Az érdeklődők itt találkozhatnak azokkal a cégekkel, képviselőkkel is, akik a székesfehérvári ipar meghatározó szereplői.

A tavalyi expo statisztikái szerint 9 alapszakon és 1 mesterszakon indul duális formában képzés a székesfehérvári felsőoktatási intézményekben. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Kodolányi János Főiskola és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara közel 50 céggel szerződött le a duális képzések szakmai gyakorlati helyeinek létrehozására, így a városban jövő ősztől 215 duális hely várja a hallgatókat – tájékoztatta a helyszíni tudosító.

Egy ilyen expó arra jó, hogy a hallgatók, leendő hallgatók megismerjék azt az ipari környezetet, amelyből sok esetben csak annyit látnak, hogy a szülők fáradtan érkeznek haza onnan. A hétfői Felsőoktatási Expón megismertetjük a látogatókkal az ipar kínálatát, képességeit, igényeit. Igyekszünk bemutatni a műszaki és természettudományos képzések erősségeit, másrészt pedig ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy Székesfehérváron világszínvonalú eljárásokat is alkalmaznak az ipar témakörében – mondta el Györök György, az Óbudai Egyetem műszaki karának dékánja.

A rendezvényen önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Főiskola is.