Fejetlenség és civakodás az ellenzéki oldalon

 

Óriási a felháborodás a közösségi portálon azután, hogy az Együtt és a Párbeszéd is lemondta az LMP és a Momentum után a közös október 23-ai ellenzéki rendezvényt.

Juhász Pétert a saját oldalán „gyilkolják” a kommentelők, Karácsony Gergely pedig magyarázkodni kezdett, hogy ő már csak alkalmazkodott a helyzethez azután, hogy az Együtt visszalépett.

Vannak, akik szerint az LMP-s Szél Bernadett és Ungár Péter zsarolhatta meg valamilyen lehetséges együttműködéssel az Együttet és a Párbeszédet, ha visszamondják ők is a közös ünneplést. Annyi biztos, hogy kitört a népharag, és nem kímélik az újra egymás nyakába borult két minipártot.

Ugyanakkor érdekes, hogy Karácsony Gergely rövid kommentben magyarázkodni kezdett az oldalán. A Párbeszéd társelnöke szerint ők nem mondták le a részvételt, hanem csak az Együtt – amelyikkel most fogtak újra össze -, és Juhászék lemondása után a szervező Gulyás Márton mondta le a rendezvény pártokat felvonultató részét.

Ugyanitt Karácsony egy másik bejegyzésben azt is elárulja, hogy nem lesz jövőre országgyűlési képviselő. Csak akkor akar beülni a Parlamentbe, ha miniszterelnök lehet. Mivel ennek az esélye a minimálisnál is kevesebb, így biztosra vehető, hogy a zuglói polgármester távol marad a jövő tavaszi csatáktól.

A teljes cikket ide kattintva elolvashatja.