Több tízmillióból fejlesztik a közbiztonságot Siófokon

 

Biztonsági őrszemélyzettel, ellenőrző pontokkal és kamerarendszerrel is bővült Siófok belvárosa. A tavalyi 37 millió után, idén mintegy 50 millió forintot fordítottak a biztonságra. A városvezetés szerint elérték a céljukat: Siófok a családok közkedvelt üdülőhelyévé vált - hangzott el az M1 csatorna délutáni műsorából.

Ami a biztonságot illeti, Siófok sikeres szezont tudhat magáénak – mondta el a helyszíni tudósító, hiszen a város vezetése több tíz millió forintot fordított különböző biztonsági rendszerek beszerzésére az elmúlt időszakban.

Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere elmondta, hogy a “buliturizmus” fellegváraként is ismert város biztonsági rendszerének kialakítása a 2016-os években kezdődött el, akkor kibűvült a kamerarendszer és élő biztonsági védelemmel is ellátták a Petőfi-sétányt és annak környékét.

2017-ben újabb, több tíz millió forintot fordítottak a város biztonságosabbá tétele miatt. Újabb kamerarendszereket alakítottak ki, illetve operatív központok létrehozására is fordított pénzt a város. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően immáron nemcsak a Petőfi-sétány, de a nagy strand, a Kálmán Imre Szabadtéri színpad és a Jókai-park is infrastruktúrális beruházásokkal bővült – magyarázta az alpolgármester.

Az intézkedésekre azért volt szükség, mert a 2015-ös évekig a statisztikák szerint rengeteg bűncselekményt követtek el Siófokon, amelyeket a fejlesztések jóvoltából most sikerült visszaszorítani.