Indul a Zongora sorozat új évada

 

Jevgenyij Koroljov október 16-án a Zeneakadémián, Balázs János október 24-én a Müpában ad koncertet az MVM Koncertek A Zongora sorozat új évadában.

Jevgenyij Koroljov Bach-sorozatának 3. hangversenyének programja átöleli a Bach-i életmű legfontosabb alkotásait. Az invenciók, partiták, szvitek és a fúga művészete egyenként is nagy kihívást jelentenek az előadó számára. Az esten elhangzik többek között az e-moll partita és a Tizenöt háromszólamú invenció.

Balázs János zongoraestjének gerincét Chopin 24 prelűdje és Rahmanyinov 2. zongoraszonátája alkotja, valamint Liszt Spanyol rapszódiája és Rahmanyinov cisz-moll prelűdje szólal meg A Zongora-sorozat 2017. évi szériájának őszi évadában.

Budapest, 2015. november 12.A kivilágított Zeneakadémia az épület nyáron felújított világításának bemutatóján 2015. november 12-én. Koncertekkel, előadássorozattal, fotókiállítással, tanulmánykötettel és új díszkivilágítással ünneplik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, azaz a Zeneakadémia megalapításának 140 éves évfordulóját.MTI Fotó: Marjai János

A kivilágított Zeneakadémia (MTI Fotó: Marjai János)

Jevgenyij Koroljov zárkózott, visszahúzódó művész, aki különleges vonzódást érez Bach zenéje iránt. A közönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével és a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg. A budapesti közönség novemberben és áprilisban hallhatta Jevgenyij Koroljov 4 részből álló Bach-sorozatának első két koncertjét.

Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi. Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg.