Nyolc ember halt meg egy csónak és egy hadihajó ütközésében

 

Legalább nyolc ember a Földközi-tengerbe fulladt azután, hogy csónakjuk összeütközött egy tunéziai hadihajóval a kelet-tunéziai Kerkenna-szigetektől több mint 50 kilométerre keletre - jelentette a tunéziai védelmi minisztérium hétfői közleményében.

A hétfői beszámoló szerint a tunéziai hadihajó azonosítás céljából közelítette meg a csónakot vasárnap este, amikor az ütközés bekövetkezett. A mentőcsapatok nyolc holttestet hoztak felszínre, és 38 tunéziai állampolgárt mentettek ki. A mentési munkálatok jelenleg is tartanak – tette hozzá közleményében a tárca.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) jelentése szerint a szerencsétlenség következtében további 20 ember eltűnt. Flavio Di Giacomo, az IOM szóvivője pedig később elmondta, hogy mintegy 45 embert mentettek ki az olasz és máltai hatóságok egy közös mentési műveletük során.

Di Giacomo közölte, hogy az elmúlt időszakban megnőtt az észak-afrikai országból Olaszországba érkezők száma, habár ennek okai nem tisztázottak. Az IOM becslései szerint legalább 1400 tunéziai érkezett Olaszországba a múlt hónapban, több, mint az azt megelőző nyolc hónapban az idén.