Zsurek leves, jó sörök - Sikeres V4 Bazár Budapesten

 

A V4-ekről, vagyis a visegrádi országokról szólt ez a nap a Várkert Bazárnál. Magyarország a V4-ek soros elnöke, és ebből az alkalomból meg lehetett ismerkedni a szlovák, cseh és lengyel ételekkel, zenével, hagyományokkal. Sok ezren választották ezt a családi programot mára.

Zenés katonai díszfelvonulással és ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a V4 Vasárnap Budapesten, ahol a visegrádi országok nemzeti értékeit bemutató fesztiválon a kulturális programok mellett kiemelt szerepet kapott a gasztronómia.

A lengyel „zsurek” leves sokak kedvence volt, és a sörkedvelők nagy örömére különleges szlovák és cseh söröket is lehetett kóstolni. Egész nap színes programokkal várták a családokat. Köztük kézműves foglalkozással és népi ügyességi játékokkal.

Alpári Istvánné unokáival mindig szívesen látogat el családbarát rendezvényekre. A V4 Vasárnap számukra egy különleges színfolt a hazai rendezvények között.

Az M1 kamerájának elmondta: a négy ország összefogásában azt tartja jónak, hogy megismerik egymást az emberek, egymás ételeit, egymás zenéjét, örül, hogy végre összefognak valamiben az emberek. A közönséget koncertek is szórakoztatták: fellépett például a Pénzügyőr Zenekar és a Hot Jazz Band is.

A V4 Vasárnap kiemelt célja, hogy az emberekkel megismertesse a visegrádi együttműködés lényegét. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazagtó- helyettese elmondta: még nem volt példa arra, hogy a V4-ek közötti politikai együttműködést kulturális rendezvényekkel egészítsék ki.

A V4 Vasárnap elnevezésű fesztiválra több ezren voltak kíváncsiak.