Új munkahelyeket teremt egy magyar startup

 

Szeptember közepén indult útjára az éttermeket és futárokat összekapcsoló magyar startup. A RidRoll költséghatékony és megbízható szolgáltatást nyújt a vendéglátóhelyeknek, és az ételfutároknak is kiemelkedő pénzkereseti lehetőséget teremt - derült ki a RidRoll sajtóközleményéből.

Az éttermek gyakran találják magukat kellemetlen szituációban, mert a futárjuk nem megy be dolgozni, út közben lerobban a robogója, lenyúlja az aznapi bevételt vagy késve szállítja ki az ételt. A hétköznapi probléma kiküszöbölésére és az állandó feszültség feloldására hívták életre a RidRoll nevű applikációt, amely megannyi futárjával megbízható szolgáltatást biztosít, ráadásul a partnerek spórolhatnak is vele.

Lakatos Tamás, a startup megálmodója elárulta, hogy egy sikertelen rendelés után pattant ki a fejéből az ötlet. Otthonról próbáltam egy általam kedvelt pesti étteremből rendelni ételt még 2016-ban. Csakhogy megszüntették a kiszállítást, mert nem lehetett számítani a futárjaikra. Másnap úton a Balaton felé nagybátyámmal azon töprengtünk, hogyan tudnánk megoldást találni erre, és ekkor ugrott be a helymeghatározás alapú rendszerötlete – mondta el.

Az applikáció lényege, hogy a regisztrált étterem felviszi a rendszerbe a rendelt ételt, és a legközelebbi futár már megy is érte. Az éttermek számára a szolgáltatás díja használatalapú, mindössze 40 forint, amihez hozzáadódik a kilométer alapú és cím díjas fuvardíj. Természetesen ennek nagy részét költségként még le is tudják írni,így egy kis-közepes vendéglőnek akár a felére lehet csökkenteni a kiszállítási költségeket és akár milliókat spórolhatnak a vendéglátók a házhoz szállításon.

Futárnak bárki jelentkezhet, de csak a legjobbak kerülnek be. Ehhez első lépésben egyéni vállalkozóként kell regisztrálnia a rendszerben, majd a startup HR csapata telefonos interjún elbeszélgetnek vele. Ha megfelelőnek találják, személyesen is találkoznak, és ha mindent rendben találnak, kezdheti is a munkát.

Célunk, hogy egy profi szolgáltatást nyújtsunk, hogy egyik félnek se legyen ráfizetés. Mi nem hasraütés-szerűen alakítottuk ki az árakat, hanem úgy, hogy azzal a vendéglátóhely és a futárok is jól járjanak – fűzte hozzá Lakatos Tamás.