V4- es összefogással pezsdülnek a régiós startupok

 

Az Enterprise Hungary, a Magyar Fejlesztési Bank és a Hiventures szakmai együttműködésben rendezi meg a V4-es régióra fókuszáló V4 Innovation and Startup Tourt.

A kezdeményezés célja olyan hagyományteremtő startup ökoszisztéma építő esemény elindítása a régióban, amely lehetővé teszi, hogy Budapest Európa és a régió meghatározó innovációs központjává váljon.

billentyűzet_900-494

A V4 Startup and Innovation Tour a Visegrád Csoport magyar elnökség hivatalos programjának részeként valósul meg.

A november végi budapesti fő eseményt megelőzi a másik három V4 ország fővárosában tartott, helyi innovációs közösséget összefogó tematikus startup versenysorozat.

A V4 Startup and Innovation Tour Fastlane állomásain, az adott országban lévő startup közösségeket építő kulcsszereplők- inkubátorok, akcelerátorok, kockázati tőkelapok, angyalbefektetők, állami döntéshozók – vitathatják meg a közép-kelet-európai innovációs ökoszisztéma legnagyobb lehetőségeit, kihívásait.

A megnyitó előadásokat kerekasztal–beszélgetések követik a magyar és helyi innovációs ökoszisztéma szereplőivel, végül az országok startupjai mutatkozhatnak be a szakmai zsűri előtt, ahol a legjobbak a V4 Startup and Innovation Tour két napos budapesti állomásán megrendezésre kerülő Get in the Ring! nemzetközi startup verseny régiós döntőjébe juthatnak.

V4 Startup and Innovation Tour Fastlane állomásának időpontjai:

Pozsony – október 12.
Prága – október 26.
Varsó – november 16.
Budapest – november 30 – december 1.