Két generáció ad közös koncertet a MÜPÁ-ban

 

Közös koncertet ad Bogányi Gergely és Boros Misi a MÜPÁ-ban. A december 6-ai koncert a Mester és Tanítvány nevet viseli és két generáció találkozása lesz. A koncert további különlegessége, hogy az új Bogányi- zongorát is bemutatják - hangzott el az M1 Híradójában.

A Virtuózok felfedezettje úgy fogalmazott: hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy egy Kossuth- és Liszt-díjas művésszel léphet fel egy nagyszínpadon. Boros Misi elmondta, sosem gondolta volna korábban, hogy egyszer vele fog együtt játszani – ebben az esetben a MÜPA nagyszínpadán. Elmondása szerint egy nagyon jó koncertműsort állítottak össze.

Bogányi Gergely szerint bár a koncerten két generáció fog találkozni, a zene iránti alázatuk összeköti őket. Elmondta, hasonló a fejlődésük, ugyanebből az életkorból ezeket a műveket játszotta ő is, ugyanúgy szerette az újabb és újabb kihívásokat. Nem érezte tehernek, hogyha jött egy szűk határidővel való koncert, inkább annál izgalmasabb volt számára. Boros Misi is ilyen típus, nem nyögvenyelősen, hanem nagyon is intenzíven, örömmel gyakorol és készül – fogalmazott a Kossuth- és Liszt- díjas zongoraművész.

A hangversenyen a két művész Mozart és Schubert zenétit fogja játszani.

A decemberi koncerten mutatkozik majd be Bogányi Gergely új zongorája is, a zenészeket – Bogányi Tibor vezényletével – a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara kíséri.