Előzetes letartóztatásban van az a fiatalkorú, aki viperával támadt osztálytársára

 

Kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés miatt vádat emeltek egy fiatalkorú fiú ellen, aki tavaly kirabolt egy szoláriumot, majd másfél hónappal később viperával támadt egy osztálytársára Budapesten.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a vádirat szerint az elkövetéskor 16 éves fiú tavaly október 20-án éjszaka bement egy XV. kerületi szoláriumba, ahol az alkalmazottat késsel megfenyegette, a bevételt követelte tőle, majd felszólította, hogy adjon neki valami drága krémet is.

Utóbbit már nem várta meg, benyúlt a pult mögé, az ott tartott krémek közül felmarkolt huszonötöt, majd a pénzzel és a kozmetikumokkal elmenekült.

A fiatalkorú a vád szerint mintegy másfél hónappal később újabb bűncselekményt követett el; december 6-án, szintén a főváros XV. kerületében éppen hazafelé tartó egyik osztálytársát támadta meg. A vádlott a fiút egy teleszkópos bottal ütötte meg, majd a földre került sértettől elvette a mobiltelefonját. A kiskorút nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléssel vitték kórházba.

A fiatalkorú elkövetővel szemben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség gyermek- és fiatalkorúak bűnügyeinek részlege nyújtott be vádiratot. A kiszabható büntetés felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott előzetes letartóztatásban van.