Szudáni bevándorló lövöldözött az amerikai templomban

 

Szudáni bevándorló lövöldözött vasárnap az Egyesült Államokban Tennessee állam egyik templomában.

A lövöldözésnek – amely a vasárnap délelőtti istentiszteleten történt a Nashville melletti Antioch városkában – egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

A nyomozásba bekapcsolódott Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közölte: az elkövető a 25 éves Emanuel Kidega Samson, aki Szudánból vándorolt be az Egyesült Államokba 1996-ban, és legálisan tartózkodik az országban. A gyanú szerint két pisztolyt vitt magával a Krisztus Temploma kápolnába, amelyet többségében fehér amerikaiak látogatnak. Emanuel Kidega Samson fekete bőrű.

Az első jelentések szerint Samson maga ellen fordította a pisztolyt és öngyilkosságot akart elkövetni, ám vasárnap estére ez a vélekedés megdőlt, és a rendőrség azt valószínűsíti, hogy a fegyver véletlenül elsülve sebesítette meg a férfit. Nashville rendőrkapitánysága Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy Samsont még vasárnap, a kora esti órákban kiengedték a kórházból, és gyilkosság, valamint gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

A lövöldözés halálos áldozata egy 39 éves nő, a sebesültek egyike, a templom 60 éves lelkipásztora válságos állapotban van.  A rendőrség egyelőre nem közölt semmit a lövöldöző indítékairól.