Három évet kapott a margitszigeti rabló

 

Három év egy hónap börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 23 éves férfit, aki néhány napja a 4-es villamoson egy nő kezéből kikapta a mobiltelefonját, majd az utána futó nőt a földre lökte. A menekülő rablót három futó férfi érte utol a Margitszigeten, ők tartották vissza a rendőrök megérkezéséig. Az ítélet jogerős.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfői közleményében azt írta: a férfi múlt csütörtök reggel a 4-es villamoson utazott a budai oldalról Pest felé, eközben felfigyelt egy telefonáló nőre. Amikor a villamos megállt a Margit hídnál, kikapta a nő kezéből a mobiltelefont, leugrott a járműről és futni kezdett.

A nő az elkövető után futott, a peronon utol is érte, hátulról megfogta a pulóverét, hogy visszaszerezze a telefonját. Ekkor a férfi szembefordult vele, és két kézzel meglökte, amitől a nő elesett.

A vádlott ezután a Margitszigetre futott, de a sértett továbbra is követte, és az ott futó férfiaktól kért segítséget. A három futó végül megállította a rablót és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig.

A főügyész közölte: a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – a XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozásának eredményeként – a férfit rablás bűntette miatt már másnap gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és a férfit jogerősen három év egy hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte – olvasható a közleményben.