Michael Schumachernek egy amerikai kezelés jelenthet új esélyt

 

Egy texasi agyspecialista kezelésében bízik az autóversenyző felesége.

A 48 éves Michael Schumachert Amerikába viheti felesége, hogy egy ottani agyspecialista vegye kezelésbe, ezzel új esélyt adva a F-1-es legenda számára. A sportolót évek óta svájci otthonában kezelik, és bár családja visszatart minden információt az állapotáról, azt lehet tudni, hogy komoly javulás nem következett be azóta, hogy 2014-ben felébredt a kómából.

Michael Schumacher és felesége, Corinna még 2005-ben. Fotó: AFP

Michael Schumacher és felesége, Corinna még 2005-ben. Fotó: AFP

A német Bravo magazin hozta le elsőként a hírt, hogy Schumacher felesége, Corinna most egy amerikai specialista szakértelmében reménykedik, és hamarosan dallasi farmjukra teszik át székhelyüket, hogy doktor Mark Weeks megkezdhesse a még mindig nagyon gyenge Michael kezelését.

A család ezt az információt nem erősítette meg, sőt, mindeközben a Dailymail friss cikke szerint az értesülés téves, a Schumacher család nem költözik.

A 91-szeres F1-futamgyőztes Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, s több mint két éve a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Egyelőre kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani, hiszen sem Corinna, sem fia, Mick nem hoz nyilvánosságra részleteket.