LMP: Tízből négy felnőttnek legyen diplomája!

 

Az LMP a költségvetési kiadások 20 százalékát fordítaná oktatásra - Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: Magyarország annál könnyebben veheti a jövő kihívásait, minél többen szereznek diplomát.

A kormány ezzel szemben “cudarul bánik az oktatással” – fogalmazott az LMP politikusa, aki ugyan üdvözlendőnek nevezte a kormány diákhitelt érintő kedvezményeit, de azt is kérdezte, arra miért csak fél évvel a választások előtt került sor. Az LMP már évek óta kezdeményezi például a családi pótlék és az adókedvezmények kiterjesztését a felsőoktatásban tanuló gyermekek 24 éves koráig, továbbá a tandíjak eltörlését és az ösztöndíj emelését – fejtette ki Ikotity István.

Az LMP képviselője kérdésekre válaszolva elmondta, a kormányfő azért beszél Soros-tervről, mert nem létezik Orbán-terv. A miniszterelnök ellenséget keres, mert nincs megoldása az országot terhelő problémákra – vélekedett.

Ikotity István ugyancsak kérdésre reagálva megerősítette, az LMP csak parlamenten kívüli, az “elmúlt 30 év rombolásában” részt nem vett politikai erőkkel hajlandó választási együttműködést kötni, a többi ellenzéki párttal legfeljebb szakpolitikai kérdésekben hajlandóak egyeztetni.