Népi ízek kóstolója Újbudán

 

Érdemes lesz ellátogatni szeptember 23-án a 11. kerületi Dzsungel parkba, ahol megismerkedhet Szabolcs, Szatmár, Bereg és Kárpátalja ízeivel.

Megkóstolhatja a málékásás töltött káposztát, a kötött-tészta levest, a szatmár-beregi szilvalekváros derelyét, a porlós tésztát, a szabolcsi ősi almafajtákat, a belőlük készült 100 százalékos-os bio ivóleveket, a 2017-es  országos kenyérverseny győztes rozskenyerét és a tarpai lekvárt, amely ízes és édes, mint a nektár. A felnőttek ízlelhetik a tarpai szilvapálinkát és Villány kiváló borait, a Polgár Pincészet legjavát.

Lesz kolbásztöltés, kenyérdagasztás – frissen sütve kóstolni az igazi! Megismerhetik hogyan készül a házi szőttes, az eredeti beregi keresztszemes hímzés, bemutatkoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye települései, Kárpátaljáról a salánki hordó, a Hidi-kerámiák és a nagydobronyi piros paprika is.

A színpadon megismerhetjük a Bereg Szíve és a Naményi Betyárok Néptánccsoportot, Derecskéről a Kék-Kálló Citerazenekart, a vajai tárogató zenészeket, akik XVII-XVIII. századi történelmi zenét játszanak, de hallhatjuk a kárpátaljai Kokas Bandát és a Beregdaróci Asszonykórust is. Délután a Holdviola együttes koncertjén modern zenei formában, kicsit tovább gondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok.

A gyerekeket Paprika Jancsi Bábszínháza, Csúzlizdája és népi játékai szórakoztatják majd. A belépés díjtalan, az árusított és kóstoltatott ételekből a fogyasztás addig, amíg mindent meg nem ettek a vendégek.

További információ a rendezvényről ide kattintva olvashat.