Felfüggesztették az egyetemi oktatást egy migránstábor miatt

 

Biztonsági okokra hivatkozva felfüggesztették egy északkelet-francia egyetem kurzusait pár nappal az évkezdés után egy közelben táborozó, körülbelül 40 fős migráns csoport miatt.

A Reims Champagne-Ardennes Eegyetem dékánja, Guillaume Gellé vasárnap körlevélben tájékoztatta a diákokat a változásokról: “A Vöröskereszt kollégium területére való bejárást és az egyetem épületének megközelítését megtiltjuk, amíg a biztonsági feltételeket nem sikerül helyreállítani”. A fennálló helyzet körülbelül 8 ezer diákot érint.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Gellé a helyi médiának is elmondta, hogy a biztonsági helyzet nem csupán a diákokat érintette, hanem a 40 fős csapatot, hiszen gyermekek is vannak közöttük. A bevándorlók csapata azután érkezett meg az északkeleti egyetemhez, miután kidobták őket a pár kilométerre levő Saint John Perse parkból.

Az UNEF francai diákszervezet azt követelte, hogy az önkormányzat azonnal biztosítson szállást a bevándorlóknak, a hatóságok azonban még nem reagáltak a felszólításra, így az egyetemi kurzusok továbbra is elmaradnak.