Családi hétvége a Petőfi Irodalmi Múzeumban

 

Az Arany-emlékév egyik központi helyszíne, a Petőfi Irodalmi Múzeum a tavaszi Aranyvasárnaphoz hasonlóan szeptember 24-én ismét megrendezi ingyenes családi programját – sőt, az őszi rendezvény már előző nap, szombaton elkezdődik.

Elsősorban a családokat invitálja tartalmas időtöltésre a Petőfi Irodalmi Múzeum, ahol négy helyszínen lehet majd válogatni változatos események közül. Szombaton 10-től 19 óráig, vasárnap 10-től 18 óráig a kerti nagy színpadon, a verssátrakban és az emeleti termekben várják a látogatókat: a szülőket, gyerekeket, nagyszülőket, unokákat, hiszen a gazdag kínálatból minden korosztály találhat magának kedvére valót – természetesen a jubileumi év alkalmából létrehozott „Önarckép álarcokban” c. Arany-kiállítás is megtekinthető, méghozzá ezen a hétvégén ez is ingyenesen látogatható.

Az Arany János születésének 200. évfordulója alkalomból rendezett, Önarckép álarcokban című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) 2017. május 15-én, a megnyitó napján (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Az Arany János születésének 200. évfordulója alkalomból rendezett, Önarckép álarcokban című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) 2017. május 15-én, a megnyitó napján (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Lesz még: gyerektáncház, bábszínház, gólyalábas színház, Arany-vetélkedő, kézműves foglalkozások, Kádár Ferkó Fotószínháza, népi ügyességi játékok, Vitéz László bábjáték-automata, családi diafilmvetítés, olvasóliget és könyvjutalom – minden családnak, aki részt vesz valamelyik játékban.

A versfaragó műhelyben mindenki elkészítheti saját örökbecsű költeményét, Varró Dániel és Horváth Kristóf-Színész Bob közreműködésével. 23-án Szalóki Ági és a Kolompos Együttes mellett fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, valamint Szirtes Edina Mókus és Jamal – mesél továbbá Gulyás László vándormuzsikus.

Senki se maradjon étlen-szomjan!

A bejáratnál Arany János és Petőfi Sándor mindenkit „személyesen” köszönt, a múzeumkertben és az utcafronton lovaskocsi és fúvós zene várja az érkezőket. Vasárnap a Díszteremben 10.30-kor és 12.30-kor marionett előadást nézhetnek meg a legkisebbek. A kerti színpadon pedig a családoknak szóló irodalmi vetélkedőn kívül 11 órakor Levente Péter ad gyerekkoncertet, 14 órakor a Kolompos Együttes, 15.45-kor Rutkai Bori Bandája, 17 órakor Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar lép fel. A sátrakban és a múzeum egyes termeiben a legismertebb Arany költemények kelnek életre és szó-kincs-kereső kalandtúrán is el lehet indulni.

A hétvégi rendezvényen természetesen a jutányos áron elérhető vendéglátásról is gondoskodnak a szervezők – derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.