Kövér László is részvétét fejezte ki a mexikói áldozatok miatt

 

Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a mexikói képviselőház és a szenátus elnökének a keddi földrengés miatt.

Kövér László a Jorge Carlos Ramírez Marín képviselőházi és Ernesto Javier Cordero Arroyo szenátusi elnöknek címzett részvéttáviratokban – amelyeket Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke juttatott el szerdán az MTI-hez – azt írta: mély megrendüléssel értesült a Mexikóvárost és Mexikó középső részét sújtó nagy erejű földrengésről, amely több mint kétszáz halálos áldozatot követelt, valamint óriási gazdasági károkat is okozott. Különösen tragikus ez amiatt is, hogy Mexikót ebben a hónapban másodszor sújtotta ilyen természeti katasztrófa – fűzte hozzá.

A házelnök részvétét fejezte ki az országgyűlési képviselők és a maga nevében is. Úgy folytatta: bízik benne, hogy minél előbb sikerül újra a megfelelő életkörülményeket biztosítani, hatékony segítséget nyújtva a bajbajutottaknak és sérülteknek. Mint írta, reméli, hogy a megrongálódott infrastruktúra helyreállítása is mielőbb sikerrel jár majd.

A legfrissebb hivatalos összesítések szerint legkevesebb 248 halottja van a keddi mexikói földrengésnek, a legtöbb a fővárosban.