Örülhetnek az autókereskedők - beruházási boom a kkv-knál

 

Látványosan megugrott a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek több mint fele, 57 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. Az iparban és a középvállalkozásoknál ennél is jobb az arány, ugyanis a cégek több mint hetven százaléka készül beruházni – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

A nemzetgazdasági beruházások volumene a KSH legfrissebb adata szerint a 2017 II. negyedévében 27 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának eredményét, az év első felében pedig összességében 25 százalékkal nőtt a beruházási teljesítmény. A hazai vállalkozások egy évre előremutató várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index felmérés eredménye szerint a folytatás is ígéretesnek tűnik, mivel látványosan megugrott a cégek beruházási hajlandósága az év elejéhez képest.

„A vállalkozások 57 százaléka készül fejleszteni a következő egy év során, ami mindenképpen figyelemre méltó, 15 százalékpontos ugrás az előző negyedévhez képest. Azonban azt is látni kell, hogy az elmúlt években nagyon ingadozott a cégek beruházási szándéka. Nagy kérdés tehát, hogy tartható lesz-e a mostani, kedvező irány” – fogalmazott Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Megújulhatnak a céges autók

A célokat tekintve kissé átrendeződött a toplista az év elejéhez képest. A gépek, berendezések korszerűsítése (26%) fél év elteltével újra az első helyre került, miközben a többnyire élen szereplő informatikai beruházások (23%) most a második helyre csúsztak vissza.

Stockphoto - lízing - autó - flotta - kereskedés

Nagy megújulás várható a céges flottákban Stockphoto

A gépjárműpark korszerűsítése stabilan tartja harmadik helyét, fontos azonban, hogy több mint duplájára nőtt az ebben gondolkodó kkv-k aránya (22%). Úgy tűnik tehát, hogy örülhetnek az autókereskedők, mivel nagy megújulás várható a céges flottákban.

Bővebben a témáról itt olvashat.