Mobilalkalmazás készült csakis a cukorbetegeknek

 

Diabétesszel élők használhatják az NN Biztosító inkubátor programja, a Sparklab, és a Vodafone együttműködésének eredményeként létrejött applikációt.

A mobilapp vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező vércukormérő eszközökhöz csatlakoztatható.

Jelenleg a cukorbetegeknek akár naponta kilencszer fel kell jegyezniük a méréseik eredményét, valamint a bevitt inzulin mennyiséget. Ezt többnyire papíron végzik, amiből nehezen nyernek használható információt, és sok időt vesz igénybe.

5

A felhasználóbarát alkalmazás automatikusan fogadja a vércukorszint méréseket a vezeték nélküli eszközöktől, ezzel megkönnyítve a cukorbetegséggel élők életét, valamint értelmezhető információt ad a vércukorszint ingadozásának mérséklésére.

Az alkalmazás nem csupán a vércukormérési eredményeket tárolja és jeleníti meg, hanem a cukorbetegséggel kapcsolatos valamennyi releváns adat (szénhidrát bevitel, inzulinadagolás, mozgás) rögzítésére és nyomon követésére is lehetőséget ad majd.

A magyar lakosság 8,1 százalékát sújtja diabétesz, ami lényegesen magasabb a 6,4 százalékos uniós átlagnál.

Az Eurostat adatai szerint a 32 európai országból csak Franciaországban, Portugáliában, Görögországban, Törökországban és Máltán magasabb a cukorbetegek teljes lakossághoz viszonyított aránya, mint nálunk. Mindemellett a lakosság további 8 százalékát veszélyezteti a betegség, akik pre-diabétesz állapotban vannak.