A Festetics palotában tartják a 19.Nemzetközi Hárfafesztivált

 

Világhírű művészek adnak koncertet és bemutatkoznak a fiatal művészek is október 6–8-a között a Nemzetközi Hárfafesztiválon.

A 19. Nemzetközi Hárfafesztivál október 6-án Vigh Andrea hárfaművésznő koncertjével kezdődik a Festetics Palota Tükörtermében. Az esten az idén útjára indított Hárfás napok sorozat második előadása, Az ötezer éves hangszer – A hárfa története 2. lesz hallható. A koncerten az 1720–1820 közötti korszakkal és zenéivel ismerkedhet meg a közönség. A hangversenyen elhangoznak Cardon, Petrini, Nadermann, Krumpholtz, Spohr eredeti hárfaműveinek részletei, valamint Mozart C-dúr fuvola-hárfaversenye Vigh Andrea és Drahos Béla előadásában. A koncerten közreműködik Gulyás Csilla hárfaművész és az Anima Musicae Kamarazenekar.

Vigh Andrea hárfaművész. Fotó: Felvégi Andrea

Vigh Andrea hárfaművész. Fotó: Felvégi Andrea

Másnap délelőtt, október 7-én szombaton, mint már oly sokszor, a fesztivál ismét lehetőséget ad két fiatal tehetséges hárfaművész bemutatkozására. A matinékoncerten Jenei Erzsébet és Goda Sára többek között Bach, Andrés, Walter-Kühne, Durand, Pujol műveiből válogatott. A koncerten közreműködik Hotzi Mátyás (gordonka) és Papp Dávid (gitár).
A fesztivál második estéjén, október 7-én 19 órai kezdettel a Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny 2016-os győztese, Oliver Wass ad szóló hárfaestet. Vasárnap délelőtt Vigh Andrea a legkisebbeket avatja be a hárfa varázslatos világába gyerekeknek szóló hangszerbemutató koncertjén. A fesztivál vasárnap este Maria Graf hárfaművésznő hangversenyével zárul.

Oliver Wass hárfaművész.

Oliver Wass hárfaművész.

A teljes programot erre a linkre kattintva érhetik el. Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon.