Kiürítették a British Airways londoni járatát Párizsban

 

Biztonsági okokból kiürítették a British Airways egyik járatát vasárnap reggel a Charles de Gaulle párizsi repülőtéren, a gépet átkutatták, de nem találtak rajta semmit, ami veszélyeztetné az utasokat - közölte a francia csendőrség szóvivője.

A “biztonsági riasztás” után rendőrök és tűzoltók siettek a reptérre, leszállították a gépen tartózkodókat, minden egyes utast és poggyászt alaposan átvizsgáltak, de nem találtak semmit. A hatóságok szerint vaklárma volt a riasztás.

A szóvivő – aki a szolgálati szabályzat miatt a nevét nem árulhatta el – semmit se mondott arról, hogy milyen jellegű figyelmeztetést kaptak a hatóságok.

A brit légitársaság BA 303-as járata a londoni Heathrow repülőtérre tartott volna, és felszállás előtt szállították le róla az utasokat. Egyikük szerint a pilóta először azt mondta az utasoknak, hogy műszaki problémák adódtak a géppel, egy órával később pedig arról tájékoztatták őket, hogy a gépet el kell vontatni a reptér másik részébe, mert közvetlen fenyegetés érte a járatot.