Egyszerre több ezren a Katona színpadán – különleges színházi élmény a Színházak Éjszakáján

 

Onnan és úgy nézhetjük meg a szombati előadást, ahonnan csak akarjuk. Ha a budapesti konyhánkból, hát onnan, ha Ausztráliából, akkor pedig onnan.

A szombati Színházak Éjszakája egyik izgalmas programja a Katona József Színházban az Egérfogó háromszor című produkció, mely Shakespeare Hamletjének Egérfogó-jelenetét mutatja meg három fiatal rendező, Székely Kriszta, Fehér Balázs Benő és Kovács D. Dániel értelmezésében. Az előadásban a három jelenet közvetlenül egymást követően látható a Katona társulatának színművészeinek előadásában este 6, 8 és 10 órás kezdéssel.

Ezúttal azonban nem csak a nézőtéren ülőket várják különleges színházi élménnyel: az este 8 órakor kezdődő előadás során azok is rendkívüli pillanatokat élhetnek át, akik telefonnal, vagy tablettel a kezükben, laptoppal az ölükben csatlakoznak a közönséghez – legyenek a világ bármely pontján.

Katona József Színház. Fotó: Facebook

Katona József Színház. Fotó: Facebook

A színpadon elhelyezett 360°-os látószögű kamera segítségével az élő közvetítésben keresztül bárki bekapcsolódhat az előadásba, sőt az interaktív megoldásnak köszönhetően eldöntheti, adott pillanatban a színpad melyik részét szeretné látni, az előadás melyik részletére akar figyelni.

Az egyedülálló színházi élményt szeptember 16-án, este 8 órás kezdéssel bárki átélheti a www.k360.hu oldalon.