Jön a második Nemzeti Adókonzultáció

 

Szeptember 28-án és 29-én rendezik a második Nemzeti Adókonzultációt. A konferencia két kiemelt témája a 2018. január 1-jén hatályba lépő új adózás rendjéről szóló törvény, s annak koncepciója.

Várhatóan az e-számlák adatszolgáltatása is szóba kerül a második Nemzeti Adókonzultáción, a legjelentősebb könyvvizsgálók és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) szakembereinek találkozóján. A szeptember 28-án és 29-én tartandó adószakmai konferencián résztvevők egyebek mellett képet kaphatnak a jogszabályi változásokról, a NAV új szemléletének eredményeiről, a hivatal pedig megismerheti mindezzel kapcsolatos tapasztalatukat, véleményüket.

Az idei Nemzeti Adókonzultáció két kiemelt témája a 2018. január 1-jén hatályba lépő új adózás rendjéről szóló törvény, annak koncepciója, új intézményei, valamint az elektronikus kommunikáció térhódítása, különös tekintettel a számlázó programok online bekötésére – tájékoztatott a NAV.

NAV - első - nemzeti adókonzultáció - Tállai

Tállai András, a NAV vezetője beszédet mond az első Nemzeti adókonzultáción Fotó: MTI

Közölték, a konferencia résztvevői az első napon többek között megismerhetik a nemzeti adókoncepció prioritásait, az adópolitika főbb irányvonalait, a NAV-nál bevezetett új szemlélet eredményeit, a NAV 2.0 részleteit, az új adózás rendjéről szóló törvényt. A konferencia második napjának szekcióülésein szó lesz a számlázó programok online adatszolgáltatásáról, az adófizetési biztosítékról, az ellenőrzések elektronizálásáról, a támogató eljárás tapasztalatairól és a kiemelt adózók ellenőrzési irányairól

A NAV idén is párbeszédre nyitottan, az ügyfélközpontúság szellemében kezdeményezte a szakmai konzultációt, és a program összeállításában a nagy könyvvizsgáló cégek is közreműködtek.

A Nemzeti Adókonzultáció részleteiről itt olvashat bővebben.