Kövér László részvétét fejezte ki a mexikói törvényhozás vezetőinek

 

Részvétét fejezte ki Kövér László a Mexikó déli részét csütörtök éjjel megrázó földrengés miatt a mexikói képviselőház és a szenátus elnökének.

A Jorge Carlos Ramírez Marín képviselőházi és Ernesto Cordero Arroyo szenátusi elnöknek címzett levelekben – amelyeket Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke juttatott el vasárnap hajnalban az MTI-hez – Kövér László azt írja: mély megrendüléssel értesült a pusztító földrengéssorozatról. A házelnök egyúttal a maga, az országgyűlési képviselők és a magyar nép nevében részvétét fejezi ki.

Kövér László emlékeztet arra, hogy februárban hivatalos látogatáson járt Mexikóban, és személyesen is volt alkalma megtapasztalni Mexikó kulturális gazdagságát, lakosainak kedvességét és vendégszeretetét. “Így különösen fájó számomra látni az Önöket ért tragédiát” – húzza alá a házelnök.

A 8,1-es erősségű földmozgás csütörtökön, éjfél előtt nem sokkal rázta meg a közép-amerikai ország déli részét. Ez volt a legnagyobb földrengés Mexikó elmúlt százéves történelmében, és több mint hatvan halálos áldozatot követelt.

A földrengés kiinduló pontja a guatemalai határ közelében volt, mintegy 100 kilométerre a partoktól, a tengerfenék alatt körülbelül 70 kilométeres mélységben. A térséget órákon át több erős utórengés rázta meg.