Gyerek kezébe mobil? Igen, a Szegedi Tudományegyetem ajánlásával

 

Érdemes értelmes, képességeket fejlesztő, tanulást segítő alkalmazásokat telepíteni, mert a jól megválasztott, minőségi játékok — jól adagolva — igenis lendíthetnek a kicsik bontakozó képességein.

Ilyen a BOOKR Kids olvasássegítő alkalmazás is, amely a Szegedi Tudományegyetem Művészettel az Oktatásért Kutatócsoport empirikus kutatásainak eredményei szerint támogatja az olvasás készségszintű megerősítését és a szövegértő olvasás elsajátítását.

BOOKR Kids 1

A mobil- és táblagépalkalmazás digitális Mesetár, amelyben több mint 200 interaktív mesekönyv található.

Az interaktív mesék már létező, a szépirodalmi, illetve az oktatási kánon részét képező papíralapú könyvek digitális verziói. Minden mese gazdagon animált, kikapcsolható hangos felolvasás tartozik hozzájuk, valamint olyan képességfejlesztő játékok, amelyek támogatják a szövegértést, a helyesejtés tanulást és a helyesírást is.

Új köntösben jelennek meg olyan klasszikus és modern művek, mint a Vuk, a Vackor, a Janikovszky-mesék vagy A kiskakas gyémánt félkrajcára.

A mesehallgatás, majd a meseolvasás fontos módszere a hang-betű kapcsolat felismerésének, az olvasási technika fejlesztésének, valamint a helyesírás kialakulásának.

BOOKR Kids 2

Az ingyenes próbaverzióban Google Play áruházból és az Apple App Store-ból letölthető magyar fejlesztés abban segít, hogy a kisgyermekek ne szakadjanak el a klasszikusnak számító történetmeséléstől és az olvasástól, hanem a digitális térben, a mai kor terepén ismerkedjenek meg a mesék varázslatos világával.