Megkerülhetetlenné tennék a Corvinust

 

A Budapesti Corvinus Egyetemre felvételt nyert diákok az ország legjobb közgazdasági egyetemén tanulhatnak - mondta Hernádi Zsolt, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (Mol) elnök-vezérigazgatója vasárnap az intézmény tanévnyitó szenátusi ülésén.

Hozzátette: egy közgazdásznak a közgazdaságtan alapot ad a jövőre, ráadásul ez az a tudományterület, amely olyan szakembereket képez, akik aztán beleszólhatnak a világ dolgainak alakulásába. Az újdonsült egyetemisták figyelmét arra is felhívta, hogy egy közgazdásznak mindig nyitottnak és bátornak kell lennie, mindig új és újabb kérdéseket kell feltennie, és fontos, hogy ne féljen a kudarcoktól, mert a hibákból tanulni lehet.

Budapesti Corvinus Egyetem

Hernádi Zsolt felidézte, hogy 17 évvel ezelőtt, mikor átvette a Mol vezetését, a céget még úgy ismerték, mint a vállalatot, amelynek sok benzinkútja van. Mostanra azonban a Mol lett az ország első számú nagyvállalata, amely már negyven országban van jelen és 25 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Lánczi András, az egyetem rektora azt emelte ki, hogy a jövőben az intézmény kétnyelvű egyetemmé akar válni, a magyar mellett az angol lesz a tanítás nyelve. Ezen felül azért dolgoznak majd, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem a közép-kelet-európai régió megkerülhetetlen egyetemévé váljon – mondta.

A rektor arról is beszámolt, hogy az egyetem jövőre ünnepli 70 éves, jogelődeit tekintve pedig már 100 éves fennállását.