Szeptembertől éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

 

A minden évben, szeptemberben és októberben péntekenként megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást az intézmény záróra utáni életébe.

A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, amelyeknek azután kezdődik életük, miután mi nyugovóra hajtjuk fejünket – írja a szervezet közleményében.

Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá, az éjszakai égbolt sejtelmes fényeinek díszlete pedig fokozza az amúgy is vibráló hangulatot.

A közlemény szerint bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a megadott időpontok egyikére.

A leendő látogató hátizsákjában feltétlenül kell legyen valamilyen világítóeszköz (zseb- és/vagy fejlámpa), de a melegebb öltözék és a bátor hozzáállás is fontos a szervezők szerint.