Új uniós előírás a vállalatoknak - díjra is pályázhatnak

 

A hazai vállalatok nagy százaléka már rendszeresen készít fenntarthatósági jelentést. A Deloitte Magyarország által meghirdetett Zöld Béka Díj megfelelő alkalmat nyújt a vállalatoknak arra is, hogy nemzetközi porondon is kipróbálják magukat.

A fenntarthatóságra való törekvés, a környezet védelme egyre inkább beépül azon hazai vállalkozások hétköznapjaiba, amelyek számára nemcsak a profitszerzés az elsőszámú célpont, hanem üzleti döntéseik meghozatalánál felmérik a társadalmi- és szociális felelősségvállalás jelentőségét is. Ezt igazolja az is, hogy a Deloitte Magyarország által meghirdetett Zöld Béka Díjra évről évre egyre színvonalasabb beszámolók érkeznek.

Idén már 17. alkalommal

A Deloitte Magyarország a 2000-ben alapított Zöld Béka Díjjal a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalását és az ezen a területen elért eredményeiket tükröző beszámolókat ismeri el. Az idén már 17. alkalommal meghirdetett versenyre augusztus 18. és szeptember 18. között lehet jelentkezni, és Magyarország mellett régiós szinten is megmérettethetik magukat a pályázók.

Az országos szinten díjazott jelentések automatikusan részt vesznek a regionális versenyen is. A résztvevők az előző egy vagy két pénzügyi évet lefedő társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, fenntarthatósági, illetve integrált jelentésekkel pályázhatnak.

Új uniós előírás

„Ettől az évtől már hatályba lépett az az uniós előírás, ami a legnagyobb cégek számára megszabja, hogy nem pénzügyi jelentéseket és diverzitási jelentéseket is készítsenek. A Zöld Béka Díjra történő jelentkezés jó mérce lehet ahhoz, hogy kiderüljön, hol tartanak a vállalkozások ezen előírás teljesítésében. Egy jó fenntarthatósági jelentés azon túl, hogy erősíti a befektetők bizalmát – mivel átláthatóbbá teszi az üzleti modellt, a stratégiát és az esetleges kockázatokat is -, segíthet abban is, hogy új üzleti lehetőségeket találjanak a cégek” – mondta el Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője.

Bővebben a témáról itt olvashat.