Körültekintően vásároljunk online tűzifát

 

Számos jogsértést tárt fel az utóbbi időben az interneten tűzifát hirdetők körében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A bejelentők rendszerint az interneten hirdetett, majd kiszállított tűzifa mennyiségét, minőségét kifogásolták, sok esetben utolérni sem tudták a hirdetőt.

Számos bejelentés érkezett az utóbbi hónapokban a Nébih-hez internetes tűzifa rendelések kapcsán. A bejelentők legtöbbször az kiszállított tűzifa mennyiségét, minőségét, valamint az adásvétel körülményeit kifogásolták.

Egy vállalkozás jogszerű működésére önmagában nem jelent garanciát az, ha honlapjáról valaki már több éve rendel tűzifát. A hatósági ellenőrzések tapasztalatai szerint a hirdetők sok esetben megsértik az előírt követelményeket, illetve nem tartják be a faanyag-kereskedelmi lánccal kapcsolatos, hatályos szabályokat – közölte a Nébih.

A Nébih kéri a lakosságot, hogy ha illegális vagy gyanús tűzifa hirdetést észlelnek, jelezzék a hivatal ZöldSzámán (06-80/263-244) vagy az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu e-mail címen.

Bővebben a témáról itt olvashat.